Jdi na obsah Jdi na menu

Archiv

Čarodějnické odpoledne

13. 6. 2024

V úterý 30. 4 patřilo ve ŠD všem čarodějnicím a čarodějům. Užili jsme si s dětmi kouzelné odpoledne plné soutěží - práce s koštětem, hledání pavouků, poznávání vůně lektvarů a spoustu dalších úkolů. Na závěr nás čekalo opékání uzeninek. Počasí nám přálo, a tak jsme se celé odpoledne všichni bavili.

Vychovatelky ŠD

 
Celý příspěvek

Odpoledne s Policií

13. 6. 2024

Ve ŠD jsme měli zajímavou návštěvu - pány policisty (psovody) a jejich čtyřnohé pomocníky. Děti sledovaly, jak probíhá nejen samotný výcvik, ale i jejich poslušnost a plnění povelů. Největší úspěch měla ukázka zásahu zadržení pachatele. Moc děkujeme panu Doležalovi a jeho kolegovi za krásné odpoledne, kdy jsme se dozvěděli něco nového z policejní práce.

Vychovatelky ŠD

 
Celý příspěvek

Školní výlet do Studené Vody

13. 6. 2024

Letošní vícedenní výlet pro třetí, čtvrté a páté ročníky jsme prožili ve Studené Vodě u Božanova. Příchod do areálu byl pro některé životní výzvou , protože se rozhodli ujít nejdelší z plánovaných tras - Na Pasách až do Božanova. Počasí nám přálo, a tak jsme mohli prožít celé dny venku v přírodě. Odvážní plavci se koupali v místním bazéně, někteří se zdokonalovali ve fotbale. K dispozici byly tradiční i netradiční sportovní hry. V úterý jsme měli návštěvu - přednášku o sokolnictví. Ve středu jsme se prošli po okolí a večer děti čekala noční stezka odvahy.

Výlet jsme si všichni moc užili a už se těšíme, jaký nový kraj poznáme příští rok.

 
Celý příspěvek

McDonald's Cup

13. 6. 2024

V pondělí 6. května se odehrál skvěle připravený turnaj ve fotbale - McDonald's. Okresní kolo se odehrálo pod záštitou ZŠ Plhov.

Naši žáci 4. a 5. třídy odehráli náročné zápasy proti velmi dobrým fotbalistům z jiných škol. Ale i tak uhráli dvě remízy a zaslouží si pochvalu za bojovnost, obsadili 6. místo.

Skupina B (4.,5. ročník) nás reprezentovali: Pelda, Flechtner, Karvai, Jiroušek, Šibor, Kociánová, Novák, Zelený a Horák

Žáci 1., 2., a 3. třídy překvapivě postoupili z 1. místa na okresní finále do Jaroměře. Skvělé výkony předvedli opravdu všichni, a tak jsme velké favority nechali tabulkově za námi (Plhov, Komenda)

1. místo v tabulce je odměna za předvedené výkony:

Skupina A (1., 2., 3. ročník) nás reprezentovali: Nejman, Blažková, Navara, Šrůtek, Bek, Doležal, Vaisar

 

Postupové kolo:

V Jaroměři žáci předvedli výborné výkony a obsadili druhé místo z celého náchodského okresu. Dokonce mohli vyhrát, ale štěstí přálo soupeři.

Chtěl bych poděkovat všem zúčastněným žákům. Pro naši školu je to veliký úspěch!

M. Šedivý

 
Celý příspěvek

Výlet školní družiny

27. 6. 2024

 Na rozloučení se školním rokem a se školní družinou jsme si udělali pěší výlet do Pekla na " Ostrovy". Trasa byla plná vědomostních, pohybových a pátracích úkolů a hádanek, které se nám podařilo plnit. V cíli nás čekala honba za pokladem. Zlatý poklad byl nalezen a už propukla nákupní horečka v místním kiosku. Zpáteční cesta ubíhala svižně a déšť nás nedostihl. Všichni jsme si výlet moc užili.

Vychovatelky ŠD

 
Celý příspěvek

Výlet na hrad Vízmburk

27. 6. 2024

V pondělí 17.6. jsme se vydali s druhým ročníkem na výlet. Od školy jsme vyšli na vlakovou zastávku a dojeli jsme do Červeného Kostelce. Počasí bylo krásné, sluníčko nám přálo a pokračovali jsme k našemu cíli. Prošli jsme krásnou lesní cestou a dorazili jsme k hradu Vízmburku. Paní průvodkyně nás provedla hradem. Následně jsme si mohli zkusit šerm, výrobu kožených náramků, "jízdu" na dřevěném koni, hod na cíl a podobné aktivity. Když jsme se posilnili, čekala nás zpáteční cesta, která probíhala bez problémů. Výlet se nám vydařil.

 
Celý příspěvek

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky